La distracció està darrere del 28% dels accidents i del 33% dels morts a les nostres carreteres. Enviar un missatge mentre es condueix multiplica per 23 el risc d'accident.


INFORME DGT

El 17% dels conductors reconeix que escriu o llegeix missatges al mòbil mentre condueix. Enquesta de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Més d'1 de cada 3 espanyols reconeix haver telefonat, llegit o escrit missatges durant la conducció en l'últim any. Informe DGT.

Marcar un número a 120 km/h suposa recórrer 429 metres sense veure la carretera, l'equivalent a 4 camps de futbol. I escriure un missatge es tradueix en 660 metres a cegues. Informe DGT.

El 43% dels joves europeus reconeix que “whatsappeja” mentre condueix. Enquesta RACC.

Fer servir el mòbil al volant per enviar missatges implica les tres formes de distracció: visual, mentre els ulls van llegint la pantalla; cognitiva, ja que la ment està ocupada elaborant el missatge; i manual, en teclejar les lletres o botons. Això es tradueix en un increment en el temps de reacció davant de qualsevol eventualitat, canvis inesperats de carril, dificultat per frenar a temps o reducció de la capacitat auditiva, visual i psíquica, de manera que es multiplica per 23 la possibilitat d'accident. AAA Foundation for Traffic Safety (Asociación Americana de Automovilismo).

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this